Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Mamy początek lutego, więc najwyższy czas pomyśleć o czymś specjalnym na Walentynki! W tym roku przygotowałyśmy dla Was kokosowo - czekoladową tartę, która po prostu zachwyca smakiem, a przepis jest tak prosty, że już bardziej się nie da, dlatego polecam tę recepturę również panom, którzy chcieliby tego dnia zabłysnąć ;) Tarta kokosowa została polana czekoladą, co daje duże pole do popisu pod względem dekoracji, my użyłyśmy cukrowych róż, ale pięknie będą wyglądać prawdziwe kwiaty.
Składniki na tartę:
3 jajka
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki cukru
1 cukier waniliowy (16 g)
150 g wiórków kokosowych
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki roztopionego masła
masło i bułka tarta do wysypania formy
Nadzienie:
2 jabłka
łyżka miodu
łyżka wody
pół łyżeczki cynamonu
łyżka namoczonych rodzynek
Polewa:
1/2 tabliczki czekolady
łyżka masła lub śmietanki
Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, a następnie dodajemy resztę składników. Całość starannie mieszamy. Formę do tarty smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, a następnie przekładamy do niej ciasto, pieczemy przez 25 - 30 minut, w temperaturze 180 stopni.
Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, podlewamy łyżką wody i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy cynamon, miód i rodzynki (wcześniej namoczone i odsączone). Tak przygotowaną masę wykładamy na upieczone i wystudzone ciasto i polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą z masłem lub śmietanką.
Zapisz
reklama@echanowosolnej.pl
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Zapisz
Odwiedza nas 54 gości oraz 0 użytkowników.
© 2009 - 2018 EchaNowosolnej.pl